top of page

EL TRIBUTO

Despedida di Monchi (Het afscheid van Monchi)

De campagne ‘Het afscheid van Monchi’ is gecreëerd om op een vlotte manier belangrijke informatie omtrent uitvaart te verspreiden aan een breed publiek. Veel mensen vinden het eng om over hun dood te denken, laat staan erover te praten. Hierdoor zijn veel mensen slecht voorbereid en blijven geliefden met de gebakken peren achter wanneer Pietje de Dood onverwacht toeslaat.

 

Door deze info te brengen door middel van storytelling over een fictieve meneer Monchi en zijn directe kring en met behulp van een zeker gevoel voor humor is dit thema bespreekbaar gemaakt en trok het de aandacht van zelfs de mensen die normaal het minst geintereseerd zouden zijn in deze informative (e.g. jongeren).

 

Juist omdat men wist dat Monchi niet echt was, kon zijn dood op een ongevaarlijke manier meebeleefd worden zonder de enge gevoelens die normaal gepaard gaan met een echte dood. De hoofdrolspelers vertoonden herkenbare eigenschappen (We hebben allemaal wel trekken gemeen met deze figuren: Monchi leefde er maar op los, Bert oordeelt, Mientje moet rekenschap geven als vrouw en wordt dan verweten bitchy te zijn, Rennie is de serieuze, rustige enzovoorts. Er zat ook een whodunit element in waardoor continu gespeculeerd en gediscussieerd werd over wat er nu echt gaande was en hoe het zou eindigen. Kortom top engagement en een buitenkans voor de klant om alles wat er bij een uitvaart gebeurt uit te lichten (vanaf uitvaartverzekering tot de begrafenis zelf) voor een groot publiek.
 
De serie bestond uit 8 afleveringen die vooral op FaceBook en via de radio en TV stations werden uitgezonden. Elke aflevering eindigde met een cliffhanger en daardoor keek men dan weer vol verwachting uit naar de volgende. De afleveringen waren de leidraad in de campagne, maar werden iedere dag opgevolgd met timeline posts die te maken hadden met het onderwerp.

Bekijk de Facebook pagina van El Tributo

bottom of page