top of page

RIJKSDIENST

CARIBISCH

NEDERLAND

Kandidaatstelling Kiescolleges

Begin 2019 heeft er een belangrijke verandering plaatsgevonden op de BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba). Alle eilandbewoners vanaf 18 jaar kunnen zich verkiesbaar stellen als volksvertegenwoordiger binnen de kiescolleges. Hiermee krijgen ze directe invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer in Nederland. Dit moest nieuws van de dag worden op alle eilanden. En hoe konden we dit beter realiseren dan via Facebook advertising?

Om ervoor te zorgen dat men zich kandidaat ging stellen voor de Kiescolleges, was het belangrijk om bij het begin te beginnen: uitleg geven over de Eerste Kamer en de Kiescolleges. Hiermee begon de eerste fase van de campagne.

Aan de hand van locatie-targeting verspreidden we gesponsorde Facebook doorklik-advertenties over de drie eilanden. Met doorklik-advertenties en een informatieve video, informeerden we alle eilandbewoners over de Eerste Kamer, de Kiescolleges en de verkiezingen in Caribisch Nederland. Met een super lage gemiddelde CPC van €0,10 en een CTR van 2,34% waren wij én de klant zeer tevreden!

Tijd voor stap twee:

de doelgroep informeren over het belang van het verkiesbaar stellen voor de Kiescolleges. Hierbij hebben we verschillende advertentiemogelijkheden uit de kast getrokken. Zo hebben we gebruik gemaakt van een tv-commercial, statische banners met herkenbare beelden van de eilanden en Facebook Canvas (Instant Experience).

De advertenties werden zowel in het Papiaments als in het Engels en Nederlands aan de doelgroep getoond. En met succes! Al na een paar dagen hadden de advertenties een gemiddelde CTR van 4,24% en werden de verschillende Canvassen gemiddeld 18 seconden bekeken. De interesse van de doelgroep is gewekt!

En ten slotte:

De derde en laatste fase van de campagne gaat van start. Hierbij laten we de inwoners van de BES-eilanden écht overgaan tot actie. Nu is het zaak om iedereen, van jong tot oud, zichzelf op 4 februari verkiesbaar te laten stellen voor de Kiescolleges.

bottom of page